Nya regler för barntandvård

Landstinget har gjort om upphandlingen gällande barnpatienter. Det är i grunden en god tanke. Ställs krav på kompetens och uppföljning mm, vilket är bra. Det ställs också krav på att lokalen är handikappanpassad så att det är lika för alla.

 

Handikappanpassning

Vår lokal går inte att handikappanpassa då vi inte har möjlighet att bygga en ramp till entrén ut på gatan. Trottoaren är för smal för att det ska bedömas trafiksäkert.

Vi har sökt och sökt dispens för detta utan att lyckas tyvärr. Verkligen tråkigt.

 

Välja behandlare

Alla föräldrar och barn 18–22 år kommer att få ett brev hem där de kan välja behandlare. Tyvärr finns vi inte med bland behandlarna. Gör man inget val kommer folktandvården per automatik att ta över vårdansvaret.

Landstinget bör redan ha mottagit info om när alla barn ska kallas och jag håller för fullt på med all extra info om varje individuellt barn som de kan tänkas behöva. Ni kommer att bli väl omhändertagna oavsett behandlande klinik.

 

Syns snart igen?

Vi önskar er all lycka och hälsar alla barn välkomna tillbaka 1 januari det år de fyller 23.

 

Fortsätta privat

Det finns möjlighet att fortsätta privat men under ordinarie taxa eftersom ingen ersättning utgår från landstinget. Om ni överväger detta vill vi be er tänka till en extra gång innan. Observera att alla barn tom 22 års ålder har rätt till fri tandvård! Detta kan man självklart när som helst ”hoppa tillbaka till” även om man väljer att göra delar av behandlingen privat.

 

Frågor?

Kunskap och omtanke

Vårt motto är kunskap och omtanke. Det innebär att vi arbetar med den senaste tekniken enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och att du blir väl omhändertagen av vår personal.

 

 

GRIPSHOLMS TANDLÄKERI AB